Gevelrestauratie

De begrippen restauratie en renovatie worden dikwijls door elkaar gehaald. 
Restauratie is het pand herstellen zodat de toestand waarin het zich oorspronkelijk bevond zo dicht mogelijk wordt benaderd. Er wordt dus rekening gehouden met de historische context.

Bij restauratie worden beschadigde of verloren delen weer in oude staat hersteld met behoud van het oorspronkelijke karakter.

Monumentenrestauratie

Bij restauratie is men dikwijls gebonden door de status van Rijksmonument, monument of beschermd stadsgezicht.
Ons land is rijk aan een veelvoud van prachtige monumentale panden welke zich in een verscheidenheid van complexiteit en omvang aan ons tonen. Vanuit de passie en liefde voor ons werk heeft van Bommel Gevelgroep reeds in brede zin bijgedragen aan tal van monumentale panden, kerken, etc. uit de lijst van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Ook bij panden welke de status ‘beschermd stadsgezicht’ genieten is het van belang dat de schoonheid van het object in oude glorie hersteld kan worden.

Metselwerkrestauratie

Ons doel is: onzichtbaarheid. We trachten hierbij de kleur en de textuur zoveel mogelijk te laten overeenkomen met het bestaande werk. Er zijn bijkleurtechnieken op vrijwel alle mortels en steensoorten toe te passen. Soms is het een hele zoektocht de juiste stenen te vinden maar door ons in vele jaren opgebouwde netwerk komen we een heel eind.
Zowel bij het historische voegwerk als het metselwerk zetten wij dikwijls een proefstuk, of meerdere op om de juiste nuances te vinden.

Werkwijze restauratie

De materialen en technieken die bij restauratie om de hoek komen kijken zijn van groot belang.

Zo spelen o.a. steensoort, de mortelsoort, reparaties uit het verleden en technieken tot in de kleinste details een grote rol in de manier waarop wij te werk gaan.

Onze werkwijze bij restauratie vergt veel tijd omdat bijvoorbeeld voegwerk zoals knipvoeg, snijvoeg of voeg met daggestreep vakmanschap en securiteit vergt. Dat geldt ook voor de te gebruiken mortels zodat kleur, structuur en andere eigenschappen overeenkomen met de originele staat van de gevel. Natuurlijk houden wij ons hierbij aan de regels, zoals bij reinigingsmethodes die wij gebruiken bij restauratie van monumentale gevels. Ons doel is om dit allemaal zo onzichtbaar mogelijk te doen.

Laat u informeren

Neem met een gerust hart contact op met ons over de benaderings- en uitvoeringswijze waarin wij samen met u kritisch een restauratieplan opstellen.

Van Bommel heeft passie en kennis van monumentale panden en zij denken in oplossingen in plaats van problemen.

We kozen voor van Bommel Gevelgroep, omdat zij het pand al kenden voordat wij het kochten.

De communicatie is goed en prettig. Het resultaat mag er ook zijn: we krijgen veel complimenten van buurtbewoners. Kortom, een aanrader als u op zoek bent voor uw pand naar een  gevelrenovatie bedrijf.

Ons werd gevraagd om een cijfer te geven, een 8.

Jeanine van der Veen

Westeinde 43 Voorburg

Andere diensten

Gevelrenovatie

Uw gevel herstellen of verbeteren.

Gevelreiniging

Uw gevel heeft onderhoud nodig. Welk onderhoud?

Neem contact op

4 + 8 =

van Bommel Gevelgroep

Adres 
Huygensstraat 17
2721 LT Zoetermeer

0174 - 221028

vbgg@vanbommelgevelgroep.nl