Over
van Bommel Gevelgroep

Uw gevel, onze ambacht

Ontstaan

In 1955 is Van Bommel Gevelgroep opgericht als metsel- en voegbedrijf, maar al gauw werd de focus verlegd op gevelrenovatie, -restauratie, en –reiniging. De sterke specialisatie in restauratie van historisch voegwerk en metselwerk is hierbij wel behouden.

Deze foto komt uit het jaar 1955, het familiebedrijf is een feit. Op een toentertijd nog gebruikelijke houten steiger, werden de oprichter Karel Antonie van Bommel (links) zijn vader (in het midden) en zijn jongere broer (rechts) vastgelegd.

 

Historisch werk van Van Bommel Gevelgroep

 

Een belangrijk ijkpunt in de bestaansgeschiedenis van Van Bommel Gevelgroep is de restauratie van het metsel- en voegwerk van de Ridderzaal en de aangrenzende historische gebouwen van het Binnenhof. Deze werkzaamheden werden gedurende de jaren 1987 tot en met 1992 uitgevoerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst.

Maar zeker ook de recente restauratie van de 600 jaar oude Laurentiustoren in Rijnsburg in opdracht van de gemeente Katwijk.

Recent werden vrijwel alle bestaande typen voegwerk aangebracht op de diverse gereconstrueerde historische gevels van ‘de nieuwbouw’ van het prestigieuze winkelgebied ‘Haagsche Bluf’ en het aanpalende ‘De Baljurk’.

Los van de vele opdrachten voor historisch bekende en minder bekende gebouwen worden ook vele woonhuizen, flats en andere gebouwen door Van Bommel Gevelgroep van een gerenoveerde of gerestaureerde gevel voorzien.

Ik werd via Verbotec Bouwtechniek doorverwezen naar Van Bommel Gevelgroep. Na een goed telefonisch gesprek kreeg ik op tijd een offerte op maat binnen. De offerte gaf mij een goede indruk en na vergelijking met andere bedrijven, bleek Van Bommel Gevelgroep de juiste partij voor mij.

Ze hebben veel voor ons kunnen betekenen. Ze hebben voegwerk vervangen, hersteld, metselwerk herstel uitgevoerd,  muurvlakken gereinigd, en de muurvlakken gehydrofobeerd (geimpregneerd).

Ondanks alle stof, zijn de werkzaamheden goed uitgevoerd. Ik zou dan ook voor een volgende klus zeker weer Van Bommel Gevelgroep bellen. 

Noor Holsboer

G. Reijnststraat 47 Den Haag

Specialiteiten

9

Duurzaamheid

Vervanging van het voegwerk wordt vaak zo lang mogelijk uitgesteld, omdat het als een ingrijpend renovatiewerk wordt gezien. Daarbij worden de criteria waaraan bouwmaterialen en applicatietechnieken moeten voldoen steeds verder aangescherpt, wat als extra obstakel wordt beschouwd. Gelukkig weet Van Bommel Gevelgroep wat de beste aanpak is met de juiste materialen. Zo ontstaat een duurzaam resultaat. 

9

Deskundigheid

Van Bommel Gevelgroep heeft de benodigde kennis in huis over vochtproblemen en schade aan metsel- en voegwerk die nodig zijn om een passende oplossing te bieden voor het beoogde herstel. In meer specifieke gevallen werken wij samen met TNO Bouw voor bijvoorbeeld schadediagnose. Deskundig advies en meedenken is dus verzekerd. 

9

Uitvoering

Van Bommel Gevelgroep werkt voornamelijk met vaste medewerkers, waarvan het merendeel al vele jaren in dienstverband. Naast de vanzelfsprekende goede kwaliteit staan wij garant voor een discrete en zorgvuldige aanpak. Door deze werkwijze blijft de overlast tijdens uitvoering van een opdracht tot een minimum beperkt.

Neem contact op

7 + 12 =

van Bommel Gevelgroep

Adres 
Huygensstraat 17
2721 LT Zoetermeer

0174 - 221028

vbgg@vanbommelgevelgroep.nl