Voegwerk

Bij ons kunt u terecht voor alle soorten voegwerk.

Van renovatie- en restauratiebouw tot nieuwbouw.

De kwaliteit van de voegen bepaalt voor een belangrijk deel de duurzaamheid van de gevel. Duurzaam voegwerk vereist een goed evenwicht tussen esthetische eisen en technische kwaliteit. De toegepaste voegmortels en de gehanteerde werkwijze zijn daarbij belangrijke variabelen.

De lint- en stootvoegen moeten in goede conditie zijn om vochtdoorslag, lekkage, mosgroei te voorkomen of om esthetische redenen. Voeghardheid is een zeer bruikbare maatstaf voor de technische kwaliteit van voegen. Blijkt deze onvoldoende te zijn, dan zal (een deel van) de voeg moeten worden uitgehakt en opnieuw gevoegd. De kwaliteit van de voeg wordt onder meer negatief beïnvloed door:

Veroudering van de voeg

Door verouderen gaat de kwaliteit van voegen achteruit. Indien er vochtdoorslag e.d. plaatsvindt, ligt de oorzaak veelal bij verouderd of onjuist voegwerk. Daarbij moet bedacht worden dat de voegen vaak poreuzer zijn dan de gebruikte stenen.

Chemische aantasting

Bij het samenstellen van de mortel dient rekening te worden gehouden met
de omgeving en eventuele belasting van het voegwerk door weersinvloeden en aanslag door verkeer. chloriden, zouten, zwaveloxiden, stikstofoxiden en ammoniak. Zure regen is een grote bedreiging voor voegwerk omdat zure regen het bindmiddel van de mortel oplost. Een goede weerstand tegen zure regen wordt verkregen door een juiste mortelsamenstelling en een dichte verwerking van de mortel in combinatie met hydrofoberen.

Vocht

Bindmiddelarme mortels met een hoge poreusheid zijn extra gevoelig voor mosgroei in vochtige milieus. Door mosgroei kan zwak voegwerk al binnen een jaar geheel verzanden.

Ik werd via Verbotec Bouwtechniek doorverwezen naar Van Bommel Gevelgroep. Na een goed telefonisch gesprek kreeg ik op tijd een offerte op maat binnen. De offerte gaf mij een goede indruk en na vergelijking met andere bedrijven, bleek Van Bommel Gevelgroep de juiste partij voor mij.

Ze hebben veel voor ons kunnen betekenen. Ze hebben voegwerk vervangen, hersteld, metselwerk herstel uitgevoerd,  muurvlakken gereinigd, en de muurvlakken gehydrofobeerd (geimpregneerd).

Ondanks alle stof, zijn de werkzaamheden goed uitgevoerd. Ik zou dan ook voor een volgende klus zeker weer Van Bommel Gevelgroep bellen. 

Noor Holsboer

G. Reijnststraat 47 Den Haag

Type voegwerk

Wij voeren alle type voegwerken uit zoals platvol voeg, verdiepte voeg, schaduwvoeg, daggesnede voeg, knip- en snijvoegwerk .Niet elke voeg kan in iedere gevel worden toegepast. Behalve het type voeg is kleur ook erg belangrijk. Smaken verschillen, maar ook daar kunnen wij u in adviseren.

  Bel ons

  Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek naar: 0174 – 221028

   

  Andere diensten

  Gevelrestauratie

  Uw prachtige gevel in ere herstellen, dat is een echte ambacht

  Gevelreiniging

  Uw gevel heeft onderhoud nodig. Welk onderhoud?

  Neem contact op

  13 + 4 =

  van Bommel Gevelgroep

  Adres 
  Huygensstraat 17
  2721 LT Zoetermeer

  0174 - 221028

  vbgg@vanbommelgevelgroep.nl