Impregneren

Last van doorslaand vocht? Jouw gevel impregneren / hydrofoberen kan in dat geval een oplossing bieden. 

Bij het impregneren van een gevel wordt een transparante beschermlaag op de buitenmuur aangebracht om te voorkomen dat er vocht naar binnen dringt. Je maakt de gevel zo waterafstotend. Doorslaand vocht ontstaat als vocht (regen) via de gevel naar binnen dringt. Dit vochtprobleem doet zich vooral voor bij poreuze of beschadigde gevels. Als uw metsel- en voegwerk in goede conditie is kan dit beter de warmte binnen houden. Een droge gevel en spouw heeft een hogere isolatie waarde dan een gevel die continu vochtig blijft.

Waarom is het belangrijk je muren te impregneren?

 

Je vermijdt de nare gevolgen van doorslaand vocht

Doorslaand vocht kan zorgen voor vochtplekken op de binnen- en buitenmuren, schimmels, muffe geurtjes in huis, beschadigd pleisterwerk, beschadigd metselwerk en alg en mosvorming. Om deze gevolgen te vermijden is het belangrijk het vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken.

 

De buitenmuur blijft langer netjes

Het impregneermiddel maakt het moeilijker voor vuil om zich aan de gevel te hechten. Zo zal de gevel minder snel gereinigd moeten worden en blijft hij er langer als nieuw uitzien. Hoe langer de gevel onbeschermd heeft gestaan, hoe meer kans dat de vochtschade zichtbaar zal blijven.

 

Je vermijdt dure herstelkosten als gevolg van vorstschade

Een gevel die vocht absorbeert kan niet alleen tot vochtproblemen maar ook tot structurele schade aan de gevel leiden. Bij vriestemperaturen kan het vocht in de muren bevriezen waardoor het uitzet en kan leiden tot barsten in het voegwerk en de gevelstenen. Dat maakt dure herstelwerkzaamheden aan de gevel op termijn noodzakelijk. Door de gevel te impregneren vermijd je vochtproblemen en schade als gevolg daarvan.

Hoe impregneren wij?

Het impregneermiddel kan worden aangebracht op verschillende manieren:

 • Nat op nat vloeimethode voor het aanbrengen van impregneervloeistof.
 • Met de kwast, met de roller voor het aanbrengen van impregneerpasta.

Wij gebruiken uitsluitend milieuvriendelijke impregneermiddelen welke toepasbaar zijn op bestaand en nieuwe metselwerk van baksteen, kalkzandsteen of beton.

  Bel ons

  Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek naar: 0174 – 221028

   

  Andere diensten

  Gevelrestauratie

  Uw prachtige gevel in ere herstellen, dat is een echte ambacht

  Gevelreiniging

  Uw gevel heeft onderhoud nodig. Welk onderhoud?

  Neem contact op

  8 + 12 =

  van Bommel Gevelgroep

  Adres 
  Huygensstraat 17
  2721 LT Zoetermeer

  0174 - 221028

  vbgg@vanbommelgevelgroep.nl